10000 stappen

Logo Boempetat

Waarom 10.000 stappen?
Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de volwassen Vlamingen te weinig beweegt. Daardoor verhoogt het risico op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, kanker, overgewicht en diabetes. Om dit groeiend gezondheidsprobleem aan te pakken, stapt Boom, onder impuls van Welzijnsraad en OCMW, mee in de beweegcampagne ’10.000 stappen Vlaanderen'.

De weg naar een actief leven is echt niet moeilijk. Men hoeft niet noodzakelijk intens te gaan sporten om dit te bereiken. Met de fiets naar het werk of regelmatig de trap nemen kunnen de gezondheid reeds vooruit helpen. Elke stap telt! Daarom wordt aangeraden om dagelijks 10.000 stappen te zetten. Onderzoek wijst namelijk uit dat dit hetzelfde gezondheidsvoordeel heeft als een half uur extra bewegen elke dag. Bovendien komt 10 minuten fietsen of zwemmen overeen met 1500 stappen.

Hoe stappen tellen? 
Wie een concreter beeld wenst van zijn of haar hoeveelheid beweging per dag of wie een extra stimulans nodig heeft, kan zijn of haar stappen per dag tellen en hiervoor een stappenteller of pedometer gebruiken. Dit toestelletje wordt ter hoogte van de heup gedragen en telt exact het aantal stappen dat men op een dag zet. Om gezonder en fitter te worden zou men minimum 10.000 stappen per dag moeten zetten. Een stappenteller is dus ideaal voor mensen die meer beweging in hun dagelijks leven willen inbouwen op een correcte en consequente manier en dit ook (stapsgewijs) willen bijsturen.

Interesse?
Stappentellers zijn te verkrijgen op het OCMW aan €16 per stuk. Contacteer Lize Van Dijck voor meer informatie (03/880.58.40 of 10000stappen@ocmwboom.be). Verenigingen, bedrijven en diensten kunnen gratis stappentellers lenen. Ook zij kunnen Lize Van Dijck contacteren voor meer informatie (zie gegevens hierboven). 

Meer informatie over het project 10.000 stappen Vlaanderen: www.10000stappen.be.