Fietsproject

Van 2 tot 20 mei organiseert het OCMW voor de vijfde maal een fietscursus. Deze cursus is gratis en is bedoeld voor iedereen die nog niet kan fietsen of het verleerd is. Heb je nog nooit gefietst maar wil je graag samen met je kinderen langs de dijk fietsen? Wil je je vaardigheden aanscherpen of je angsten overwinnen? Onder deskundige begeleiding leer je op drie weken tijd fietsen op de openbare weg. We sluiten de cursus af met een begeleide fietstocht op straat.  

De eerste week wordt de eerste fase van het leerproces doorlopen. De deelnemers krijgen een kennismaking met de fiets, leren opstappen en afstappen, maar ook vertrekken en stoppen. Er wordt ook specifieke aandacht besteed aan het aanleren van stuurvaardigheden. 

Tijdens de tweede en de derde week worden de aangeleerde vaardigheden geoefend en uitgediept. Zo leren de deelnemers onder andere in slalom te rijden, een haakse bocht te maken en om te kijken over de linkerschouder. 

We verzamelen om 12u50 aan het Jozef Van Cleemputplein (aan het OCMW/WZC Den Beuk) en oefenen daarna op de parking van het provinciaal recreatiedomein De Schorre.

Inschrijven? 
Steffie Borgers: stefanie.borgers@ocmwboom.be of 03/880.24.28.

Gezocht: drie pedagogische vrijwilligers (M/V)
Onder begeleiding van een medewerker van het OCMW stuur je samen met twee andere vrijwilligers zestien deelnemers aan in hun leerproces tot volwaardige fietser. Je krijgt op voorhand de nodige informatie over hoe deze vorming aangepakt wordt.  

Profiel

  • Je kan leiding geven aan een groep in samenwerking met andere collega's.
  • Je studeert bij voorkeur verder in een sociale, pedagogische of sportwetenschappelijke richting.  
  • Je staat open voor verschillende culturen.
  • Je kan fietsen en zou het anderen graag aanleren.
  • Je bent houder van minimaal een middelbaar diploma.

 

Aanbod

  • Je krijgt tijdens de duur van het project een vrijwilligerscontract. Je werkt gedurende drie weken (mei) elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12u50 tot 15u45.
  • Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding van t.b.v. €20/dag. Voor het hele fietsproject ontvang je bijgevolg een vergoeding t.b.v. €240.

Je kan je kandidaat stellen door je CV en motivatiebrief te versturen naar stefanie.borgers@ocmwboom.be of lenni.buvens@ocmwboom.be.