Gezond Wonen

Van 1 tot en met 28 februari 2013 konden geïnteresseerden terecht in de Kerkhofstraat 129 in Boom voor een interessante rondleiding over gezond wonen. Achter een eenvoudige gevel schuilde een boeiende demonstratiewoning met laagdrempelige informatie over gezond wonen. Doorheen de woning kon je onder andere tips om schimmels te voorkomen en de luchtkwaliteit in je woning te verbeteren vinden en kon je de gevaren van slechtwerkende verwarmingstoestellen ontdekken. Ook het thema valpreventie kwam aan bod. 

Voor wie?
Het project gezond was bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Boom. Omdat in het project heel wat verschillende thema's aan bod kwamen (ventileren, verluchten, valpreventie, schoonmaken,...) was het interessant voor iedereen: senioren, jonge gezinnen, alleenstaanden,... We probeerden met het project duidelijk te maken dat het creëren van een gezonder huis al kan door kleine gedrags- en mentaliteitswijzigingen! Tijdens de verschillende fasen van het project werden allerlei handige tips gegeven. 

We hebben extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het project voor drie doelgroepen: kansarmen, allochtonen en senioren. Daarnaast was het project ook uiterst geschikt voor professionelen die bijvoorbeeld regelmatig huisbezoeken afleggen: maatschappelijk assistenten, thuisverpleegkundigen, poetshulpen,...

Flyer en affiche
Download hier de flyer en de affiche. Wil je er graag enkele ontvangen? Contacteer Lize Van Dijck (zie hierboven voor contactgegevens).

Meer informatie over gezond wonen?
Hieronder zijn enkele interessante artikels te vinden over thema's die kaderen binnen gezond wonen:
- Loden leidingen
- De huismijt
- Gezond schoonmaken
- Verplaatsbare petroleumkachels