Tuinproject

Boomhut: een gemeenschapstuin voor iedereen

In juni 2014 opende het OCMW aan het Jozef Van Cleemputplein "Boomhut", een ecologische gemeenschapstuin. Alle inwoners zijn welkom om hierin te komen tuinieren tijdens vastgelegde openingsuren. De inspanningen die iedereen doet in deze tuin, worden ‘vergoed’ in munten. Met deze munten kunnen de tuinders een deel van de opbrengst (groenten, eieren, confituur,…) aankopen.  

Individuele percelen

In 2015 breidde het OCMW, dankzij subsidies van VLM, de tuin uit met elf individuele percelen. De percelen worden verhuurd aan 40 euro per jaar. Voor 2016 zijn alle percelen reeds verhuurd.

Meer dan een tuin: kippen, workshops, koffie drinken,…

Het project wil Bomenaars bij elkaar brengen: senioren, buurtbewoners, kansarmen, kinderen,… Iedereen is welkom om te tuinieren of om in het zonnetje een kopje koffie of thee met zelf geoogste munt te drinken.

Praktisch

Boomhut bevindt zich op het Jozef Van Cleemputplein 6 naast de politie in Boom. Vanaf 31 mei is de tuin geopend op woensdagnamiddag. Bij zwaar regenweer is de tuin gesloten. Twijfel je of de tuin open is? Bel of mail ons dan!

Iedereen die geïnteresseerd is om deel te nemen aan het project kan contact opnemen met het OCMW (boomhut@ocmwboom.be of 03/880 51 70).