Taterkaai en Taterboom

Taterkaai

Elke dinsdagnamiddag van 14u tot 14u45 organiseert het OCMW Boom een conversatietafel voor de anderstalige werknemers die in een art.60 tewerkgesteld zijn. Voor de interne Taterkaai zijn er twee vaste begeleiders.

Taterkaai intern heeft voor een groot stuk zijn mosterd gehaald bij de conversatietafels van het huis van het Nederlands (externe Taterkaai). In het OCMW proberen we deze te structureren door thematisch te werken. Onder andere de thema’s het weer en de klok lezen zijn al aan bod gekomen. We proberen daarnaast extra aandacht te geven aan werkgerichte thema’s. Het grote 'arbeidsreglement-spel' is hier het resultaat van. Aan de thema’s proberen we ook doe-opdrachten te koppelen. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van kruiswoordraadsels, leesteksten en korte invuloefeningen.

De voornaamste doelstelling is een veilige omgeving te creëren waar onze deelnemers hun spreekdurf kunnen vergroten. We proberen deze doelstelling te verwezenlijken door in kleine groepjes te werken.

Taterboom

Taterboom bestaat uit een reeks modules die telkens een ander maatschappelijk thema behandelen. Via deze modules willen we de weerbaarheid van kwetsbare groepen vergroten. Voor 2014 staan volgende thema's op de agenda:

  • Wonen en energie: 10/04/2014 - 15/05/2014
  • Budgetteren: 08/09/2014 - 03/11/2014
  • Maatschappelijke vaardigheden

Interesse om mee te doen of ken je iemand die hiervoor geïnteresseerd is? Je kan meer informatie opvragen via taterboom@ocmwboom.be of 03/880.24.09.